‘Ti ke një njeri që të do’ (VIDEO)

Një nga këngët e edicionit 34-të të Festivalit të Këngës në RTSH ishte edhe kënga ‘Nuk kërkoj tjetër njeri’ kënduar nga Elton Deda.

Kam kohë pa e parë, nuk di ku do jetë,
atë vjeshtë të brishtë dhe zërin e saj si kristal…
mes zërave të dimrit, mundohem ti flas.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh.

Se dielli ndriçon prapë dhe shiu pushon,
nuk di zemra e saj nga dhimbja rënkon,
gjithçka do të falja që hapat e saj të trokisnin prapë të unë (të unë),
ende sytë e tu kanë ca lot të pa tharë,
si fshin dot e dashur ndonëse jemi larg,
dhe kurrë mos mendo vetëm s’je në këtë botë
sepse ti ke një njeri që të do.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh./
 KultPlus.com

“Fjalët, janë ato, që duhet t’japin jetë” (VIDEO)

Kur malli dhe pasioni gërshetohen brenda vargjeve të tingujve muzikorë, artit i lihet pas një vepër e paharrueshme, shkruan KultPlus.

Në vazhdim po ju sjellim tekstin dhe interpretimin brilant nga këngëtari të këngës “Fjalët”, që konsiderohet një nga hitet e Elton Dedës.

Brez i ri,
k’rrusur ecën
diellin vetëm la!
Fjalët,
kan’ harruar,
s’flitet si më parë!

Një mendje falur rrjetesh
dritës blu që vret!
Dhe pagjum’si,
që shpirt’n e lirë e merr!

Një ditë,
një shpresë,
që s’duhet lënë të vdes!
Fjalët,
janë ato, që duhet t’japin jetë!

Ecim,
ecim rrugësh,
diellin kemi pranë!
Dhe atëher’ do t’ them,
se do t’shohim qartë,
shumë qartë!

Botë e re,
në ndryshim, që ndjenjat ka bër’ fli!
Duart,
nuk ndjejnë më,
se diku tjetër rrijnë!

Me kohën rri dhe flas pak,
dhe ajo do kohën e saj!
Dhe fjalë, shumë fjalë,
që na mbajnë kaq pranë!

Një ditë,
një shpresë,
që s’duhet lënë të vdes!
Fjalët,
janë ato, që duhet t’japin jetë!

Ecim,
ecim rrugësh,
diellin kemi pranë!
Dhe atëher’ do t’ them,
se do t’shohim qartë
shumë qartë!

‘Ende sytë e tu kanë ca lot të pa tharë, s’i fshin dot e dashur ndonëse jemi larg’ (VIDEO)

Një nga këngët e edicionit 34-të të Festivalit të Këngës në RTSH ishte edhe kënga ‘Nuk kërkoj tjetër njeri’ kënduar nga Elton Deda.

https://www.youtube.com/watch?v=k1-4bNUqVOQ

Kam kohë pa e parë, nuk di ku do jetë,
atë vjeshtë të brishtë dhe zërin e saj si kristal…
mes zërave të dimrit, mundohem ti flas.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh.

Se dielli ndriçon prapë dhe shiu pushon,
nuk di zemra e saj nga dhimbja rënkon,
gjithçka do të falja që hapat e saj të trokisnin prapë të unë (të unë),
ende sytë e tu kanë ca lot të pa tharë,
si fshin dot e dashur ndonëse jemi larg,
dhe kurrë mos mendo vetëm s’je në këtë botë
sepse ti ke një njeri që të do.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh./
 KultPlus.com

Në gusht do të mbahet festivali tradicional i rokut “Spitfire”

Spitfire Festival është një projekt që bashkon grupet e muzikës rock, adhuruesit, organizatorët, mediat dhe mbështetësit e tjerë, në një ngjarje/aktivitet të madh të këtij zhanri muzikor që i ka mungur skenës dhe jetës kulturore tek ne, përcjell KultPlus.

Qëllimi kryesor i këtij festivali është që të vazhdojë tradita e rockut, e cila në Kosovë ka fillet tek vitet e 60-ta, dhe të përcillet kjo kulturë tek të rinjët, me pjesëmarrje më të madhe me bende të reja, duke përfshirë të gjitha komunitetet në Kosovë.

Ky festival, që është shumë i mirëpritur nga të gjithë ata që e vlersojnë kulturën rock, do ti bashkojë gjeneratat e ndryshme të krijuesve, ku veprat, përvojat dhe idetë e grupeve pjesëmarrëse do të shkëmbehen dhe përdoren si udhërrëfyes për gjeneratat e reja.

Në këtë festival pritet të marrin pjesë grupe nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut, duke u zgjëruar me bende tjera ndërkombëtare në vitet në vijim. Gjatë këtij festivali do të ketë performanca çdo ditë, me prezentime të bendeve të reja rock, dhe gjithashtu me përkrahje nga bende të famshme që kanë krijuar dhe kanë lënë gjurmë të pashlyera në kulturën e rockut kosovar, rajonal e ndërkombëtar.

Koncerti organizohet në pjesën e amfiteatrit të pishinës së Gërmisë, dhe do të ketë njëzetë performanca live.

26.08.2022, Dita 1/Day 1

Aleksandër Gjoka
Redon Makashi
Elton Deda
Gima
Epoka 94
Gillespie
Redknots
Masters of Mind

27.08.2022, Dita 2/Day 2

Bojken Lako
Jericho
Pinkmetal
Trampoline
Zwada
Koha

28.08.2022, Dita 3/Day 3

Eugent Bushpepa
Crossbones
Frisson
Station Innermost
Telikput
Oktappa

Performancat do të jenë nga 25 deri në 120 minuta, varësisht prej bendit, dhe do të jenë të përcjellura nga DJ të po të njejtit zhanër.

Për më shumë informata/pyetje rreth fetivalit kontaktoni:

Kreshnik Berisha/Media +38349867999
Orgesa Arifi/Media +38349156600

Tickets:
Biletat mund ti gjeni në Rave Travel:
https://www.rave-travel.com/tickets-en.nspx?eventid=1459 / KultPlus.com

‘Vetëm s’je në këtë botë sepse ti ke një njeri që të do’

Një nga këngët e edicionit 34-të të Festivalit të Këngës në RTSH ishte edhe kënga ‘Nuk kërkoj tjetër njeri’ kënduar nga Elton Deda.

https://www.youtube.com/watch?v=k1-4bNUqVOQ

Kam kohë pa e parë, nuk di ku do jetë,
atë vjeshtë të brishtë dhe zërin e saj si kristal…
mes zërave të dimrit, mundohem ti flas.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh.

Se dielli ndriçon prapë dhe shiu pushon,
nuk di zemra e saj nga dhimbja rënkon,
gjithçka do të falja që hapat e saj të trokisnin prapë të unë (të unë),
ende sytë e tu kanë ca lot të pa tharë,
si fshin dot e dashur ndonëse jemi larg,
dhe kurrë mos mendo vetëm s’je në këtë botë
sepse ti ke një njeri që të do.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh./
 KultPlus.com

‘Mbi buzët e tua do rri, do zbres të pushoj dhe të pi, limfen e zjarrtë që ke ti’ (VIDEO)

Kur malli dhe pasioni gërshetohen brenda vargjeve të tingujve muzikorë, artit i lihet pas një vepër e paharrueshme, shkruan KultPlus.

E tillë është kënga “Buzët e tua”, tekstin e së cilës e ka realizuar Elton Deda.

Kjo këngë për cilindo mbetet një kujtim i veçantë për një person që e ka larg.

KultPlus më poshtë ua sjell këngën dhe tekstin e “Buzët e tua”:

Shijen lë, mbi buzët e mia atë natë,
nën terrin e ëndrrës ti shkon, por nuk e di,
që unë sot…
Mbi buzët e tua do rri…do zbres të pushoj dhe të pi…limfen e zjarrtë që ke ti…se unë e di…

Ref.

Buzët e tua pak fjalë thonë…
dhe s’e di si më kuptojnë..
buzët e tua janë me kripë…
që ti puthësh ke shumë frikë…
n’buzët e tua ku ka jetë…buzët e mia du me i tret!

Më mungon, aroma e buzëve që ke, deshirën e zjarrtë gjithmonë le…t’i puth ato.
Unë e di..keto buzë që kërkojnë gjithmone, që qeshin por presin si kose…ndoshta jam me fat, që t’i puth gjatë.

Ref.

Buzët e tua pak fjalë thonë…
dhe s’e di si më kuptojnë..
buzët e tua janë me kripë…
që ti puthësh ke shumë frikë…
n’buzët e tua ku ka jetë…buzët e mia du me i tret!

Më mungon, aroma e buzëve që ke, deshirën e marrë gjithmonë le…t’i puth ato.

Buzët e tua pak fjalë thonë…
dhe s’e di si më kuptojnë..
buzët e tua janë me kripë…
që ti puthësh ke shumë frikë…
n’buzët e tua ku ka jetë…buzët e mia du me i tret! / KultPlus.com

“Gjithçka do të falja që hapat e saj të trokisnin prapë të unë”

Një nga këngët e edicionit 34-të të Festivalit të Këngës në RTSH ishte edhe kënga ‘Nuk kërkoj tjetër njeri’ kënduar nga Elton Deda.

Kam kohë pa e parë, nuk di ku do jetë,
atë vjeshtë të brishtë dhe zërin e saj si kristal…
mes zërave të dimrit, mundohem ti flas.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh.

Se dielli ndriçon prapë dhe shiu pushon,
nuk di zemra e saj nga dhimbja rënkon,
gjithçka do të falja që hapat e saj të trokisnin prapë të unë (të unë),
ende sytë e tu kanë ca lot të pa tharë,
si fshin dot e dashur ndonëse jemi larg,
dhe kurrë mos mendo vetëm s’je në këtë botë
sepse ti ke një njeri që të do.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh./
 KultPlus.com

https://www.youtube.com/watch?v=k1-4bNUqVOQ

‘E duam jetën ndaj na lini të jetojmë, o mik, o vëlla pak qetësi për shpirtin tonë’ (VIDEO)

“Na lini të jetojmë” është kënga epike që vazhdimisht është kënduar nga zërat e njohur të zhanrit rock, por që më se miri mbahet mend me interpretimin e Elton Dedës, shkruan KultPlus.

“E duam jetën ndaj na lini të jetojmë”, është refreni që në koncertet e Elton Dedës ka zgjuar një jehonë të jashtëzakonshme si në ditët e para kur është kënduar. Me tekst kuptimplotë me një frymë protestuese, kjo këngë arrin t’i bëjë të gjithë të këndojnë njëzëri me këngëtarin e me duart e ngritura lart, duke e ndjerë çdo fjalë.

Kjo këngë është kënduar nga grupi Tingulli i Zjarrtë në Festivalin e Radiotelevizionit Shqiptar në vitin 1991.

KultPlus sot ju sjell këtë këngë me tekst dhe video.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8ExhP8uDc8

Më kot unë pyes pse nuk erdhe përsëri
Kush ti ndali hapat, kush të tha “Mos ik!”
Një lajm i ditës si një krismë tremb çdo shpirt
Bëhet zog plagosur
Zemër e vrarë në pritë

Çdo dashuri që të jetojë do ngrohtësi
Dhe toka s’rron pa diellin lart, pa kaltërsinë
Kudo të jesh o moshatar i vendit tim
Kush vallë si ne do dashurinë

REF:
E duam jetën ndaj na lini të jetojmë
O mik, o vëlla pak qetësi për shpirtin tonë
E shtrenjta ime ti këtë mbrëmje mos mungo
I kam harruar përkëdheljet mos harro

Çdo dashuri që të jetojë do ngrohtësi
Dhe toka s’rron pa diellin lart, pa kaltërsinë
Kudo të jesh o moshatar i vendit tim
Kush vallë si ne do dashurinë

REF 2x:
E duam jetën ndaj na lini të jetojmë
O mik, o vëlla pak qetësi për shpirtin tonë
E shtrenjta ime ti këtë mbrëmje mos mungo
I kam harruar përkëdheljet mos harro. / KultPlus.com

‘Në buzët e tua ku ka jetë, buzët e mia du me i tret’ (VIDEO)

Kur malli dhe pasioni gërshetohen brenda vargjeve të tingujve muzikorë, artit i lihet pas një vepër e paharrueshme, shkruan KultPlus.

E tillë është “Buzët e tua”, këngën dhe tekstin e së cilës e ka realizuar Elton Deda.

Kjo këngë për shumëkë mbetet një kujtim i veçantë për një person që e ka larg.

KultPlus ua sjell këngën dhe tekstin, “Buzët e tua”:

Shijen lë, mbi buzët e mia atë natë,
nën terrin e ëndrrës ti shkon, por nuk e di,
që unë sot…
Mbi buzët e tua do rri…do zbres të pushoj dhe të pi…limfen e zjarrtë që ke ti…se unë e di…

Ref.

Buzët e tua pak fjalë thonë…
dhe s’e di si më kuptojnë..
buzët e tua janë me kripë…
që ti puthësh ke shumë frikë…
n’buzët e tua ku ka jetë…buzët e mia du me i tret!

Më mungon, aroma e buzëve që ke, deshirën e zjarrtë gjithmonë le…t’i puth ato.
Unë e di..keto buzë që kërkojnë gjithmone, që qeshin por presin si kose…ndoshta jam me fat, që t’i puth gjatë.

Ref.

Buzët e tua pak fjalë thonë…
dhe s’e di si më kuptojnë..
buzët e tua janë me kripë…
që ti puthësh ke shumë frikë…
n’buzët e tua ku ka jetë…buzët e mia du me i tret!

Më mungon, aroma e buzëve që ke, deshirën e marrë gjithmonë le…t’i puth ato.

Buzët e tua pak fjalë thonë…
dhe s’e di si më kuptojnë..
buzët e tua janë me kripë…
që ti puthësh ke shumë frikë…
n’buzët e tua ku ka jetë…buzët e mia du me i tret! / KultPlus.com

‘Ti ke një njeri që të do…’

Një nga këngët e edicionit 34-të të Festivalit të Këngës në RTSH ishte edhe kënga ‘Nuk kërkoj tjetër njeri’ kënduar nga Elton Deda.

Kam kohë pa e parë, nuk di ku do jetë,
atë vjeshtë të brishtë dhe zërin e saj si kristal…
mes zërave të dimrit, mundohem ti flas.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh.

Se dielli ndriçon prapë dhe shiu pushon,
nuk di zemra e saj nga dhimbja rënkon,
gjithçka do të falja që hapat e saj të trokisnin prapë të unë (të unë),
ende sytë e tu kanë ca lot të pa tharë,
si fshin dot e dashur ndonëse jemi larg,
dhe kurrë mos mendo vetëm s’je në këtë botë
sepse ti ke një njeri që të do.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh./
KultPlus.com

https://www.youtube.com/watch?v=k1-4bNUqVOQ&feature=emb_title&ab_channel=FESTIVALIiKENGESrtsh

Revoltohet Elton Deda: Ne muzikantët në Shqipëri e Kosovë po hyjmë në muajin e 8-të pa punë, po shkojmë drejt falimentit

Për shkak të pandemisë muzika live dhe koncertet janë të ndaluara të zhvillohen pasi janë burim i përhapjes së COVID-19, por ky akti normativ i qeverisë ka bërë që këngëtarët të revoltohen pasi kanë ngelur pa punë.

Pjesë e emrave që kanë reaguar është edhe muzikanti i njohur, Elton Deda i cili përmes një statusi në rrjetin social Facebook shpreh shqetësimin për veten dhe gjithë kolegët e tij të kësaj fushe, duke përmendur se tashme po hyjnë në muajin e 8 pa punë.

Ai shprehet se pjesa dërrmuese e artistëve sigurojnë të ardhurat kryesore të jetesës,duke punuar deri në orët e para të mëngjesit, në klube e bare të ndryshme, por sot nuk munden më dhe kjo sipas Dedës, jo për shkak të paaftësisë së tyre për të punuar, por sepse nuk lejohen.

Deda poashtu potencon se qeveria në momentin që i la artistët pa punë duhet të mendonin edhe një mënyrë kompensimi , pasi edhe artistët paguajnë rregullisht taksat si të gjithë njerëzit e tjerë.

Statusi i plotë i Dedës.

Tashmë, ne muzikantët në Shqipëri e Kosovë po hyjmë në muajin e 8 pa punuar. Një pjesë dërrmuese e jona, të ardhurat kryesore i kanë prej punës së lodhshme deri në orët e para të mëngjesit, në klube, bare e lounge të ndryshme. Nuk punojmë dot jo sepse jemi të paaftë por sepse nuk lejohemi. Mbasi na kanë denigruar mirë e mirë me akte normative të bëra nga njerëz që thjesht nuk duan t’ja dinë për jetët e të tjerëve, mbasi na konsiderojnë pasanikë ndërkohë që shumë prej nesh po shkojnë drejt falimentit financiar, edhe nuk na dëgjojnë e nuk na përfillin.

Nëse na mbyllën, duhet të mendoheshe një strategji kompesimi. Minimumi që mund të bëjë një shtet te i cili ne paguajmë rregullisht taksa. Personalisht ndihem tepër pesimist më tepër prej indiferencës sesa prej gropës që thellohet çdo ditë. / KultPlus.com

Elton Deda: Suksesi sot shkon për këngë me tekst vulgar, është krijuar modeli më i keq për muzikën tonë

Këngëtari dhe kompozitori i njohur Elton Deda u shpreh se muzikantët profesionistë dhe të mirë në Shqipëri po vijnë duke u pakësuar gjithnjë e më tepër.

Sipas artistit të mirënjohur, Shqipëria ka mundësi të prodhojë këngëtarë, dhe artistë të mirë, por  politikat dhe strategjitë nuk janë të duhurat, e si të tilla ato nuk lejojnë të zhvillohen më tej, deri në kapërcim, pse jo, edhe të kufijve.

A ka artistë të denjë sot Shqipëria?

“Mendoj që kemi pasur shumë dhe nga viti në vit fillojnë e pakësohen. Pjesa më e madhe e asaj që prodhohet nuk bën. Në çdo klub që shkojnë servilet e njëjta muzikë. Duhet ndryshuar mentaliteti, ka gjëra të reja në këtë botë, ka gjëra shumë të bukura, nuk është vetëm një model. Kemi gjetur model të keq, këngët që dëgjojmë në radio kanë të njëjtin beet, të njëjtin tekst, të njëjtën muzikë, si turke e përzier me otoman dhe kjo nuk është e mirë nëse do shohim civilizimin perëndimor”, tha ndër të tjera Elton Deda, i ftuar në emisionin “Provokacja” të Mustafa Nanos.

Për artistin, duhet ndryshuar mentaliteti i muzikës që prodhohet dhe duhet parë drejt civilizimit perëndimor, duke prodhuar modele dhe gjëra të reja.

“Ëndrrat tona atë kohë ka qenë që të ishim “Deep Purple” të Shqipërisë apo “Led Zeppelin”, grupe me peshë. Nuk është se jam zhgënjyer, kemi ndjekur linjën tonë nuk kemi bërë shumë kompromis dhe sot e kësaj dite vazhdojmë të marrim frytet e punës tonë”, theksoi Deda.

Këngautori i njohur u shpreh se “në një moment artisti është edhe ëndërrimtar por bëhet edhe pragmatist. E mira është që idetë në çdo vend i vogël apo i madh, duhet ti thuash”.

Ai bëri edhe një krahasim me tregun muzikor jashtë vendit.

“Në tregun jashtë ka disa parametra dhe të dhëna që nuk të lënë të gabosh plus që varet edhe nga lidhjet dhe mundësitë që ke për të pasur arritje. Unë kam jetuar në Neë York edhe është një xhungël e vërtetë. Takoja çdo ditë artistë që punonin kamerierë dhe punonin në punë të rëndomta, ditën punonin dhe natën bënin audicione”, u shpreh Deda.

Lidhur me afirmim e disa këngëtarëve shqiptarë në botë, siç është Rita Ora, Dua Lipa etj, ai tha se edhe në Shqipëri ka talentë, por nuk kultivohen dhe nuk vlerësohen.

” Kemi nevojë të jemi në tokën  duhur sepse farën e kemi. Mjafton të tregoj eksperiencën time në “The Voice of  Albania” ku për 3 vjet kam parë çudira. Vajza dhe djem të rinj që këndonin shumë bukur ndaj thashë që e rëndësishme është se në çfarë toke do të mbillet kjo farë, çfarë zone të ujitet, si do kujdesen njerëzit dhe fatkeqësisht në Shqipëri jemi pak ngadalë në këtë pikë”.

“Kjo nuk është ankesë por një realitet që duhet ta pranojmë të gjithë. Është një vend i vogël me mentalitet ballkanik. Këtu ekziston një treg pa lidhje që nuk zhvillohesh dot. Unë e konsideroj këtë pasojë si të ardhur zinxhir gjatë viteve që pas 90’, që nga politika, strategjitë e ndjekura për të ndihmuar artin. Artisti gjithmonë e do një sponsor sepse ka kosto. Në momentin që ka një politikë të shëndoshë, e cila krijon një strategji për artin, sigurisht që ka edhe art të mirë, duhet të ketë një strategji të mirë sepse ndryshe do përfundojmë kështu si kemi përfunduar”, theksoi Elton Deda.

Sot sipas tij, gjendja është e mjerueshme.

“Ne kemi shumë pak këngë që kanë një poezi të mirë, shumica e atyre që qarkullojnë janë tepër vulgare. Është e frikshme sepse kur flasim për artin, flasim për formën më të lartë të estetikës njerëzore. Tregu i lirë nuk ka nevojë të frenohet, tregu i lirë rregullohet me ndërgjegjësimin edhe të muzikantëve edhe të politikave. Aktivitetet duhet të fillojnë nga morali, në fund të fundit ka shumë moral brenda, arti jep mesazhe përmes tij. Shumica e njerëzve janë të lodhur, të varfër dhe arti jep mesazhe për t’i pakësuar këto”, u shpreh Elton Deda. / noa.al/ KultPlus.com

Kritikuan Jonida Maliqin për anglishten, “shpërthen” Elton Deda: Histeria kolektive e disa injorantëve, u kthye në dashuri

Këngëtari i njohur Elton Deda, ka reaguar pas kualifikimit të Jonida Maliqit në finalen e Eurovisionit.

“Kjo ditë e bukur me diell ( heperhe), përtej mynxyrave politike dhe
gjendjes depresive që kalojnë të gjithë shqiptarët, u hap me ndjenja të bukura
dhe pozitivitet.

Mbrëmë Manjola Nallbani këndoi jo vetëm për njerëzit në salle por për të
gjithë shpirtërat e lodhur të artistëve shqiptare.

E shoqërova bashkë me muzikantë të mëdhenjë në ketë rrugëtim të bukur dhe të
them të drejtën e kam shijuar shumë koncertin.

Kaloi shume shpejt, nuk e kuptova fare kur arriti në këngën e fundit. Kishte
në sallë shumë kolegë të cilët i pashë gati në mallëngjim dhe kjo është e
natyrshme.

Ne duam gjëra të bukura, kaq e thjeshtë është. Dhe vetëm njerëz të mëdhenjë
por modestë si Manjola dinë ti shërbejnë aq bukur në art.

Urimi im për Manjolen është që të mos ndalojë këtu pasi artistët e mëdhenjë
ndalojnë vetëm kur ndalon ora. Ka shumë akoma për të dhënë.

Ndjenja tjetër e bukur ishte kualifikimi i Jonides.

Histeria kolektive e disa injorantëve që u moren me nivelin e anglishtes se
saj, u kthye në një dashuri të pafundme direkt.

Kjo tregon që një pjesë e shoqërisë sonë vuajnë nga hipokrizia, mos-pasje
boshti dhe boshllek shpirtëror.

Merreni si këshillë miqësore, lërini artistët të bëjnë punën e vet dhe bëni
dhe ju ndonjë punë se nuk del keq.

Shumë suksese e dashur Jonida dhe të jesh e qetë pasi muzika ka vetëm një
gjuhe universale, që e kuptojnë të gjithë”, shkruan ai./KultPlus.com

Ti ke një njeri që të do…

Një nga këngët e edicionit 34-të të Festivalit të Këngës në RTSH ishte edhe kënga “Nuk kërkoj tjetër njeri” kënduar nga Elton Deda.

Kam kohë pa e parë, nuk di ku do jetë,
atë vjeshtë të brishtë dhe zërin e saj si kristal…
mes zërave të dimrit, mundohem ti flas.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh.

Se dielli ndriçon prapë dhe shiu pushon,
nuk di zemra e saj nga dhimbja rënkon,
gjithçka do të falja që hapat e saj të trokisnin prapë të unë (të unë),
ende sytë e tu kanë ca lot të pa tharë,
si fshin dot e dashur ndonëse jemi larg,
dhe kurrë mos mendo vetëm s’je në këtë botë
sepse ti ke një njeri që të do.

As vet nuk e di pse lodhem ta gjej,
ende ndjejë ndonëse ka shume akull mes nesh,
kjo vjeshtë e heshtur dimrin se fsheh./ KultPlus.com

I shfrytëzonin emrin e të atit për një shoqatë prostitucioni, reagon ashpër Elton Deda

Kantautori i njohur Elton Deda ka reaguar ashpër pas denoncimit të emisionit investigativ Fiks Fare ku një shoqatë që mban emrin e babait të tij Ferdinand Deda, rekrutonte vajza për prostitucion.

Deda zotohet publikisht se “do ta heqë përjetësisht fytyrën e të atit nga ajo vulë dhe aga ai aktivitet i ndyrë”.

Më poshtë po ju sjellim postimin e plotë të Elton Dedës.

I dashur Baba, Nder i Kombit dhe muzikanti gjeni. Me ne fund te erdhi edhe ty rradha qe ne 15 vjetorin e vdekjes, te dalesh ne TV, jo me baketen tende ne dore por fytyra jote e pashme e stampuar ne nje vule shoqate e cila merret me prostitucion dhe eskorta. Se si eshte legalizuar kjo shoqate ne gjykate nuk e di, por me siguri kane harruar te kerkojne pelqimin tend meqenese ti ke levizur per pak kohe jashte shtetit. Gjithashtu edhe per ne familjaret e tu, harruan te na kerkojne nje autorizim te perkohshem derisa te vije ti. Meqe te erdhi shoirti ne maje te hundes dhe vendose te mos ktheheshe, keta vendosen te te kujtojne duke te respektuar dhe duke i vene emrin tend te nderuar nje shoqate. Mbase po te kishe vendosur te rrije edhe mund te kishe perfituar dicka nen dore, pa zhurme dhe mbase kishe mbyllur ndonje vrime ne portofol. Te premtoj qe do bej ç’eshte e mundur ( pasi e di qe shumepak prej baballareve te kombit do tu interesoje ta ndjekin kete ceshtje), ta heq perjetesisht fytyren tende te hijshme nga ajo vule dhe nga ai aktivitet i ndyre. Nuk mund te rri pa falenderuar Fiks Fare qe e solli ne vemendje kete fenomen. Do flasim prape Babi, qendro i forte!
Yt bir, ka shkruar Deda në Facebook. /KultPlus.com

“E duam jetën ndaj na lini të jetojmë” (VIDEO)

“Na lini të jetojmë” është kënga epike që vazhdimisht është kënduar nga zërat e njohur të zhanrit rock, por që më se miri mbahet mend me interpretimin e Elton Dedës, shkruan KultPlus.

“E duam jetën ndaj na lini të jetojmë”, është refreni që në koncertet e Elton Dedës ka zgjuar një jehonë të jashtëzakonshme si në ditët e para kur është kënduar. Me tekst kuptimplotë me një frymë protestuese, kjo këngë arrin t’i bëjë të gjithë të këndojnë njëzëri me këngëtarin e me duart e ngritura lart, duke e ndjerë çdo fjalë.

Kjo këngë është kënduar nga grupi Tingulli i Zjarrtë në Festivalin e Radiotelevizionit Shqiptar në vitin 1991.

KultPlus sot ju sjellë këtë këngë me tekst dhe video.

https://www.youtube.com/watch?v=z8wukekCcK8

Më kot unë pyes pse nuk erdhe përsëri
Kush ti ndali hapat, kush të tha “Mos ik!”
Një lajm i ditës si një krismë tremb çdo shpirt
Bëhet zog plagosur
Zemër e vrarë në pritë

Çdo dashuri që të jetojë do ngrohtësi
Dhe toka s’rron pa diellin lart, pa kaltërsinë
Kudo të jesh o moshatar i vendit tim
Kush vallë si ne do dashurinë

REF:
E duam jetën ndaj na lini të jetojmë
O mik, o vëlla pak qetësi për shpirtin tonë
E shtrenjta ime ti këtë mbrëmje mos mungo
I kam harruar përkëdheljet mos harro

Çdo dashuri që të jetojë do ngrohtësi
Dhe toka s’rron pa diellin lart, pa kaltërsinë
Kudo të jesh o moshatar i vendit tim
Kush vallë si ne do dashurinë

REF 2x:
E duam jetën ndaj na lini të jetojmë
O mik, o vëlla pak qetësi për shpirtin tonë
E shtrenjta ime ti këtë mbrëmje mos mungo
I kam harruar përkëdheljet mos harro

Elton Deda me fjalë të mëdha për Bushpepën: Mbaje kokën lart sepse për mua ishe vokalisti më i mirë i Eurovizionit

Mbrëmë është mbajtur finalja e Eurovisionit, që nxori fituese këngën e Izraelit. Këngëtari Elton Deda përmes një statusi mbrëmë ka shprehur përkrahjen dhe përgëzimet për Eugent Bushpepën.

KultPlus ju sjellë postimin e plotë të Elton Dedës:

Genti, je super artist. Nderove veten dhe sakrificat e tua qe nuk ti ka falur askush por i ke fituar vete me rrylin e fytit. Nga Eurovizioni do kthehesh me nje eksperience me te madhe, dicka qe do te te sherbeje ne karriere. Profesionistet te votuan dhe per pak nuk ishe ne 5-çe, por nuk mund te kesh zhgenjim pasi vetem nje budalla emotivo-superhormonal, nuk i kupton politikat e lepirjeve dhe servilizmave te “mesazheve glorioze” te ketij aktiviteti medioker. Une personalisht e kam shijuar kengen ne Festival dhe e shijova plotesisht edhe ne skenen fantastike te Lisbones. Mbaje koken lart sepse ( te pakten per mua), ishe vokalisti me i mire i Eurovizionit dhe djali modest qe kushedi se ç’heq te bashkejetoje me madheshtine e rocknrollit brenda teje. Per mua eshte mision i kryer dhe me sukses. Dua shume ti pershendes edhe Kolin, Kleartin, Rezin dhe gjithe stafin e RTSH-se qe te ka ndenjur afer ne Lisbone dhe te kane dhene zemer. Ne veçanti, dua tu them urimet me te mira, Denisit, Gertit, Gretes, Erioles te cilet kompletonin me profesionalizem dhe qetesi, garancine absolute te performances se kenges. Vazhdo te na kenaqesh. Miku qe te do te miren ( jo si te Vani me letra poshte deres)./ KultPlus.com

Elton Deda: Festivali i TVSH-së ishte më i mirë se vitet tjera

Pjesëmarrës në festival, kantautori i njohur Elton Deda pohon se ajo që i ka pëlqyer më shumë ka të bëjë me kualitetin e këngëve.

“Ajo që mua më ka pëlqyer më tepër në Festivalin në RTSH është kualiteti i këngëve dhe rikthimi i disa artistëve. Si kualitet këngësh kanë qenë më të mira se në festivalet e mëparshme, dhe kjo nuk është risi por detyrë. Kishte ritëm, stil, pra kualiteti i këngëve është përmirësuar ndjeshëm. Festivali ishte më mirë se sa vitet e tjera, duke filluar që nga prezantuesi Adi Krasta, që bëri goxha diferencë me çfarë ka qenë më parë në festival”, pohon kantautori Deda.

https://www.youtube.com/watch?v=ZuZoTKTbwUA

Por ai shton se faza përgatitore për festivalin duhet të nisë më shpejt për të mbërritur në muajin e fundit të vitit.

“Faza përgatitore duhet të nisë më shpejt, dhe në rast se duhet të bëhen me paramentrat që duam ne që të mos ketë vuajtje të minutave të fundit apo lodhje të stërgjatura duhet patjetër që të merren masa, që orkestra dhe regjia të ketë më shumë mundësi për më shumë prova. Për mua festivali u zhvillua pa aksidente dhe incidente dhe kjo ishte pikërisht meritë e regjisorit Pali Kuke”, shprehet Deda për Festivalin e Fundvitit në Radio Televizionin Shqiptar. / KultPlus.com

Publikohen emrat e disa prej këngëtarëve pjesëmarrës në Festivalin e Këngës në TVSH

Kanë nisur të dalin në pah edhe emrat e parë pjesëmarrës në Festivalin e Fundvitit në Radio Televizionin Shqiptar.

Dhjetori i këtij viti do të na sjellë një edicion tjetër të festivalit serioz të muzikës shqiptare.

Emrat e parë të këtij festivali këtë vit tanimë kanë dalë. Klajdi Musabelliu, një këngëtar i dalë nga “Ethet e së premtes”, vjen këtë vit në festival si kantautor.

Redon Makashi, Elton Deda e Aleksandër Gjoka, një treshe e fuqishme e muzikës shqipe, këtë vit do të konkurrojnë në këtë festival, në Pallatin e Kongreseve. Artemista Mithi, këngëtare e re dhe më pak e njohur, këtë vit do të provojë fatin në Festivalin ku fituesi automatikisht fiton të drejtën e përfaqësimit shqiptar në Eurovizion.

Eurovision Albania mëson se këngëtarja Denisa Gjezo është një nga artistet që garon për të qenë pjesë e Festivalit të Këngës në RTSH. Denisa, të cilën e njohim përmes klipeve, muzikës live në disa nga ambientet e kryeqytetit dhe si backvocaliste të këngës “World” në Eurovision 2017, konkurron në Fest 56 me një këngë (“Zemër ku je”) të kompozuar nga Mario Deda, me tekst të Aurel Thëllimit, orkestruar nga Klodian Qafoku.

Këta janë vetëm disa prej emrave që janë zbuluar deri tani, e që do të ngjiten në skenën e festivalit këtë edicion. Edicioni i 56-të i Festivalit të Këngës do të mbahet me 21, 22 dhe 23 dhjetor, shkruan KultPlus.

https://www.youtube.com/watch?v=yDTYkGlLPsQ

Vitin e kaluar, festivalin e fitoi Lindita Halimi e cila më pas edhe e përfaqësoi Shqipërinë në Eurovision Song Contest, por nuk ia doli kualifikimit për në finale. / KultPlus.com

Radio Televizioni Shqiptar e hapë konkursin për Festivalin e Këngës (VIDEO)

Shqipëria ka hapur konkursin për këngën shqiptare e cila do të përfaqësohet në Eurovizionin e vitit 2018-të.

Radio-Televizioni Shqiptar, fton të gjithë krijuesit dhe interpretuesit e këngës së muzikës së lehtë shqiptare, në konkurrimin për pjesëmarrje në Festivalin e “56-të” të Këngës në RTSH, që do të zhvillohet në muajin dhjetor të këtij viti. Konkurrentët duhet të dorëzojnë:
1. Këngën e kënduar, dhe bazën orkestrale të saj, të regjistruar në CD-ë, të përfunduar në të gjithë elementët përbërës të saj
2. Tekstin e këngës
3. Fotografi te këngëtarit ose grupit nëse merr pjesë për herë të parë

Pranimi i këngëve do të bëhet nga data 2 deri më 10 nëntor 2017 Nga ora 09:00 deri në orën 14:00 në Radio Tirana. Përzgjedhja e këngëve pjesëmarrëse, do të kryhet nga komisioni i seleksionimit të këngëve, në bazë të dëgjimit të tyre Në momentin e dorëzimit të këngës, konkurrentët duhet të plotësojnë formularin e dorëzimit të këngës, në të cilin deklarohen nominalisht të gjithë autorët këngës, përfshirë edhe këngëtarin, të cilët nuk mund të ndryshohen nëse kënga shpallet fituese për të marrë pjesë. Kënga s’duhet të jetë e publikuar më parë. Kënga duhet t ë jetë e kënduar në gjuhën shqipe.

https://www.youtube.com/watch?v=W7zyjjE1vQM&feature=youtu.be

Kënga nuk duhet të jetë më e gjatë se 4 minuta. Kënga duhet të jetë e kënduar nga këngëtari që pretendon ta interpretojë atë në Festival. Pjesëmarrësit duhet të jenë të moshës mbi 16 vjeç. Një këngëtar apo kompozitor, mund të marrë pjesë në konkurrim vetëm me një këngë, përfshirë këtu edhe bashkëautorsinë. Një orkestrues apo tekstshkrues mund të marrë pjesë në konkurrim, me jo më shumë se dy orkestrime apo tekste, përfshirë këtu edhe bashkëautorsinë.

Të gjithë autorët e këngës, përfshirë edhe këngëtarin, duhet të jenë shqiptarë. Mosplotësimi i këtyre kushteve, sjell automatikisht, përjashtimin e këngës nga konkurrimi. RTSH, Ju uron suksese në krijimtari dhe ju falënderon për bashkëpunimin. / KultPlus.com