“Ku u pamë e ku ndamë para konviktit numër pesë”

Sabri Fejzullahu është njëri nga emrat më të njohur të muzikës në vend dhe në gjithë diasporën shqiptare, shkruan KultPlus.com

Sabri Fejzullahu vazhdon edhe sot të jetë shumë aktiv mirëpo disa nga këngët e tij të realizuara viteve të 90-ta, vazhdojnë të mbesin pa asnjë dyshim hitet më të mëdha të tij.

“Para konviktit nr. 5”, është njëra nga këngët e tij të realizuara kohë më parë, e cila flet për një dashuri të humbur. KultPlus, këtu ju sjell tekstin dhe videon e kësaj kënge.

“Ku më mbeti ky qytet

e shikoj por nuk e shoh.

Qdo i 2`ti n`rrug më flet

unë nuk i njoh, nuk i njoh.

Ku janë rrugët me kalldërm

shputat m`i kan puthur.

Ku mbet vajza që kam lënë

e nuk pat më të bukur.

I njejt paska mbet veq korriku

që e puthë për trupi kmishen.

Lumturia ime iku

ëndrrat u prishen.

Mbrëm me lot të kam kujtuar

para konviktit nr.5.

Tjerë të ri të dashuruar

ënderronin plot me shpres.

Jo,jo hëna s`ka treguar

se ky shpirt ende dënes.

Ku u pam e ku u n`dam

para konviktit nr.5.

Ku janë rruget me kalldërm

shputat m`i kan puthur.

Ku mbet vajza që kam lënë

e nuk pat më të bukur.

I njejt paska mbet veq korriku

që e puth për trupi kmishen.

Lumturia ime iku

ëndrrat u prishen.

Mbrëm me lot të kam kujtuar

para konviktit nr.5.

Tjerë të ri të dashuruar

ënderronin plot me shpres.

Jo,jo hëna s`ka treguar

se ky shpirt ende dënes.

Ku u pam e ku u n`dam

para konviktit nr.5. / KultPlus.com

“Yjet mbi qiell na bënin roje e lisat gjelbëronin prej lakmisë” (VIDEO)

Sabri Fejzullahu është një nga këngëtarët më të spikatur të skenës muzikore në Kosovë, shkruan KultPlus

Edhe pse Fejzullahu vazhdon të jetë mjaft aktiv edhe në ditët e sotme, këngët e tij më të vjetra janë hite të jashtëzakonshme.

“Kur pranvera ishte në Prishtinë”, është vetëm njëra nga hitet e tij e cila është kënduar e përpunuar nga dhjetra këngëtar të tjerë.

KultPlus këtu sjell tekstin dhe videon e kësaj kënge:

“A t’kujtohet natë e parë,
shi kur binte në Prishtinë?
Unë e ti si dy këngëtarë
pëshpëritnim për dashurinë!

Unë të doja, ti më doje
lugut t’gjelbërt të Gërmisë;
Yjet mbi qiell na bënin roje
e lisat gjelbëronin prej lakmisë!

S’harrohet dot ngrohtësi e parë
kur pranverë ishte në Prishtinë!
Unë e ti si dy këngëtar
thurnim vargje për ardhmërinë!

S’harrohet dot ngrohtësi e parë
Kur pranverë ishte në Prishtinë.
Unë e ti si dy këngëtar
thurrnim vargje per ardhmerinë.

A t’kujtohet natë e parë,
Shi kur binte në Prishtinë.
Unë e ti si dy këngëtar,
përshpërisnim për dashurinë

Unë të doja ti me doje,
lugut t’gjelbërt të Gërmisë,
yjet n’qiell na bënin roje,
e lisat gjelbronin prej lakmisë.

S’harrohet dot ngrohtësi e parë,
kur pranverë ishte në Prishtinë,
Unë e ti si dy kengetarë
thurrnim vargje per ardhmerinë.

s’harrohet dot ngrohëtësi e parë
kur pranverë ishte në Prishtinë
un e ti si dy këngëtar
thurrnim vargje për ardhmërinë
2x.
Në Prishtinë”

“Yjet mbi qiell na bënin roje e lisat gjelbëronin prej lakmisë” (VIDEO)

Sabri Fejzullahu është një nga këngëtarët më të spikatur të skenës muzikore në Kosovë, shkruan KultPlus

Edhe pse Fejzullahu vazhdon të jetë mjaft aktiv edhe në ditët e sotme, këngët e tij më të vjetra janë hite të jashtëzakonshme.

“Kur pranvera ishte në Prishtinë”, është vetëm njëra nga hitet e tij e cila është kënduar e përpunuar nga dhjetra këngëtar të tjerë.

KultPlus këtu sjell tekstin dhe videon e kësaj kënge:

“A t’kujtohet natë e parë,
shi kur binte në Prishtinë?
Unë e ti si dy këngëtarë
pëshpëritnim për dashurinë!

Unë të doja, ti më doje
lugut t’gjelbërt të Gërmisë;
Yjet mbi qiell na bënin roje
e lisat gjelbëronin prej lakmisë!

S’harrohet dot ngrohtësi e parë
kur pranverë ishte në Prishtinë!
Unë e ti si dy këngëtar
thurnim vargje për ardhmërinë!

S’harrohet dot ngrohtësi e parë
Kur pranverë ishte në Prishtinë.
Unë e ti si dy këngëtar
thurrnim vargje per ardhmerinë.

A t’kujtohet natë e parë,
Shi kur binte në Prishtinë.
Unë e ti si dy këngëtar,
përshpërisnim për dashurinë

Unë të doja ti me doje,
lugut t’gjelbërt të Gërmisë,
yjet n’qiell na bënin roje,
e lisat gjelbronin prej lakmisë.

S’harrohet dot ngrohtësi e parë,
kur pranverë ishte në Prishtinë,
Unë e ti si dy kengetarë
thurrnim vargje per ardhmerinë.

s’harrohet dot ngrohëtësi e parë
kur pranverë ishte në Prishtinë
un e ti si dy këngëtar
thurrnim vargje për ardhmërinë
2x.
Në Prishtinë”

Sabri Fejzullahu të shtunën mban koncert në Prishtinë

Duke pasur parasysh se Prishtina është futur në karantinë, komuna ka vendosur që t’i argëtoj qytetarët me një koncert.

Në sheshin e Prishtinës, do të këndojë këngëtari i njohur shqiptar, Sabri Fejzullahu.

Ky koncert do të mbahet të shtunën dhe qytetarët do të kenë mundësi ta dëgjojnë zërin e tij nëpërmjet ballkoneve por edhe transmetimeve direkte. Insajderi / KultPlus.com

“Ku u pam e ku u n’dam para konviktit numër 5” (VIDEO)

Sabri Fejzullahu është njëri nga emrat më të njohur të muzikës në vend dhe dhe në gjithë diasporën shqiptare, shkruan KultPlus.com

Sabri Fejzullahu vazhdon edhe sot të jetë shumë aktiv mirëpo disa nga këngët e tij të realizuara viteve të 90-ta, vazhdojnë të mbesin pa asnjë dyshim hitet më të mëdha të tij.

“Para konviktit nr. 5”, është njëra nga këngët e tij të realizuara kohë më parë, e cila flet për një dashuri të humbur. KultPlus, këtu ju sjell tekstin dhe videon e kësaj kënge. / KultPlus.com

“Ku më mbeti ky qytet
e shikoj por nuk e shoh.
Qdo i 2`ti n`rrug më flet
unë nuk i njoh, nuk i njoh.
Ku janë rrugët me kalldërm
shputat m`i kan puthur.

Ku mbet vajza që kam lënë
e nuk pat më të bukur.
I njejt paska mbet veq korriku
që e puthë për trupi kmishen.
Lumturia ime iku
ëndrrat u prishen.

[Ref.1x]
Mbrëm me lot të kam kujtuar
para konviktit nr.5.
Tjerë të ri të dashuruar
ënderronin plot me shpres.
Jo,jo hëna s`ka treguar
se ky shpirt ende dënes.
Ku u pam e ku u n`dam
para konviktit nr.5.

Ku janë rruget me kalldërm
shputat m`i kan puthur.
Ku mbet vajza që kam lënë
e nuk pat më të bukur.

I njejt paska mbet veq korriku
që e puth për trupi kmishen.
Lumturia ime iku
ëndrrat u prishen.

[Ref.1X]
Mbrëm me lot të kam kujtuar
para konviktit nr.5.
Tjerë të ri të dashuruar
ënderronin plot me shpres.
Jo,jo hëna s`ka treguar
se ky shpirt ende dënes.
Ku u pam e ku u n`dam
para konviktit nr.5.

Këngët më të njohura ndër vite nga Sabri Fejzullahu

Sabri Fejzullahu është njëri ndër emrat më të njohur të muzikës në Kosovë. Ai njihet për kultivimin e muzikës argëtuese.

Nëpër kohë ai ka ditur të realizojë hite të pavdekshme. Disa nga to janë marrë për interpretim apo janë ripërpunuar nga këngëtarë të tjerë.

“Merrma shiun e Prishtinës” është njëra nga hitet më të dëgjuara të Sabri Fejzullahut, këngë kushtuar dashurisë dhe e incizuar para shumë vitesh nëpër lokacione të ndryshme në kryeqytet.

Një këngë tjetër e njohur është edhe “Fshatarja ime”. Edhe këtu ashtu si edhe tek këngët tjera mbizotëron tema e dashurisë, e kënduar nga zëri i fuqishëm dhe unik i Sabri Fejzullahut.

“Konvikti nr 5” është një hit tjetër më i vonshëm i Fejzullahut që ka marrë dhe vazhdon të merr zemrat e shumë studentëve. Kënga ka të bëjë me aventurat e dashurisë gjatë jetës studentore, shkruan KultPlus.

Sabri Fejzullahu, pavarësisht moshës së tij vazhdon të mbetet shumë i preferuar edhe për grupmoshat e reja teksa gëzon një respekt nga kolegët dhe publiku i gjerë në Kosovë dhe diasporë.

Dikur ai ka qenë edhe pjesë e politikës dhe humorit, të cilat më pas i braktisi. Ai ka qenë dhe vazhdon të jetë shumë aktiv në jetën muzikore në vend, dhe disa herë pjesëmarrës edhe nëpër festivale muzikore. / KultPlus.com