“Një oficer francez në Ballkan 1917-1925”, promovohet në Prishtinë

Biblioteka Kombëtare e Kosovës, më 19 nëntor promovon librin me shkrime të kolonelit André Ordioni, të paraqitura nga i nipi Dominique Danguy des Désert, shkruan KultPlus.

“Një oficer francez në Ballkan 1917-1925”, titullohet libri i cili të dielën më fillim nga ora 11:00, promovohet në Amfiteatrin e Madh të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”./ KultPlus.com

Nesër promovohet në Prishtinë trilogjia e Petrit Imamit “Serbët dhe shqiptarët ndër shekuj”

Festivali “Mirëdita, dobar dan!” dhe Shtëpia Botuese Samizdat B92 organizojnë promovimin e trilogjisë së librit “Serbët dhe shqiptarët ndër shekuj” nga Petrit Imami, shkruan KultPlus.

Ky promovim bëhet nesër më 14 nëntor me fillim nga ora 14:00 në Qendrën Informative dhe Kulturore të BE-së në Prishtinë ndërsa panelistë do të jenë: Aleksandar Pavloviç (Instituti për filozofi dhe teori sociale), Shkelzen Maliqi (Filozof) dhe Shkelzen Gashi (Publicist), moderator i këtij promovimi do të jetë Veran Matic (Drejtor i Samizdatit B92).

Kopjet e para të librit në gjuhën shqipe do të shpërndahen falas për pjesëmarrësit e këtij eventi.

Përkthimi simultan është i siguruar.

Kjo ngjarje organizohet nga Festivali “Mirëdita, dobar dan!” dhe Shtëpia Botuese Samizdat B92. Publikimi i librit është mbështetur nga Zyra për Çështje të Komuniteteve të Kryeministrit të Kosovës dhe Ambasada Norvegjeze në Prishtinë. Festivali “Mirëdita, dobar dan!” organizohet nga Integra (Kosovë) në partneritet me Fondacionin Kosovar për Shoqëri të Hapur (Kosovë), Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (Serbi) dhe Iniciativat Qytetare (Serbi) dhe mbështetet nga Fondacioni Charles Stewart MOTT, Ambasada Zvicerane në Prishtinë dhe Ministria e Kulturës në Kosovë./ KultPlus.com

Lansohet videoprojekti që shpërfaqë vlerat e trashëgimisë kulturore të Vushtrrisë (VIDEO)

Është publikuar një video promovuese e qytetit të Vushtrrisë, ku tregohen trashëgimitë kulturore të këtij qyteti të Kosovës, shkruan KultPlus.

Video promovuese është bërë në kuadër të programit Planet Lokale të Trashëgimisë Kulturore, nga CHwB Kosova, Ambasade e Suedisë, Komuna e Vushtrrisë…/ KultPlus.com