Kompleksit të Lidhjes i shtohet shtatorja e Abdyl Frashërit, Ymer Prizrenit dhe Sylejman Vokshit

Sot u arrit pëlqimi për nënshkrimin e memorandumit, në mes të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komisionit për Vitin Mbarëkombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu si dhe fituesit të Kompozicionit të Shtatores për Tre Liderët e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, shkruan KultPlus.

Në mesin e propozimeve është zgjedhur kompozicioni i shtatores së realizuar nga Gëzim Muriqi dhe Agron Blakqori. Kështu punimet për ndërtimin e shtatores në oborrin e Kompleksit të Lidhjes do të fillojnë së shpejti në pajtim me nenet përkatëse ligjore.

Në shtore janë paraqitur tre liderët e Lidhjes së Prizrenit Abdyl Frashëri, Ymer Prizreni dhe Sylejman Vokshi.

Për faktin se ketë vit u shënua 140 Vjetori i Lidhjes së Prizrenit dhe po ashtu 550 Vjetori i vdekjes së Skënderbeut, inaugurimi i shtatores së Tre Liderëve të Lidhjes pritet të bëhet me 28 Nëntor 2018 në një ceremoni shtetërore./KultPlus.com