Pfizer fillon studimin e ilaçit oral për parandalimin e COVID-19

Pfizer njoftoi të hënën se ka filluar studime në shkallë të gjerë duke testuar një ilaç antiviral oral për parandalimin e COVID-19 midis njerëzve që janë ekspozuar ndaj virusit.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, studimi do të testojë ilaçin oral të Pfizer, PF-07321332, në deri në 2,660 pjesëmarrës të rritur të shëndetshëm të moshës 18 vjeç e lart që banojnë në të njëjtën familje me dikë që ka një infeksion të konfirmuar simptomatik COVID-19.

Pfizer tha se ai krijoi në mënyrë specifike ilaçin për t’u marrë nga goja “në mënyrë që potencialisht të mund të përshkruhet në shenjën e parë të infeksionit ose në vetëdijen e parë për një ekspozim, pa kërkuar që pacientët të shtrohen në spital”.

Deri më tani, i vetmi trajtim antiviral i miratuar për COVID-19 në Shtetet e Bashkuara është Remdesivir i i Gilead Sciences, të cilin ish-presidenti Donald Trump e mori në kombinim me dexamethasone kur u infektua me COVID-19 vjeshtën e kaluar.

“Me ndikimin e vazhdueshëm të COVID-19 në të gjithë botën, ne besojmë se trajtimi i virusit do të kërkojë trajtime efektive për njerëzit që kontraktojnë ose janë ekspozuar ndaj virusit, duke plotësuar ndikimin që vaksinat kanë pasur në ndihmën për të shuar infeksionet”, tha Mikael Dolsten, zyrtari kryesor shkencor dhe presidenti i Kërkimit, Zhvillimit dhe Mjekësisë në Botë i Pfizer. / KultPlus.com